Panou de onoare studenţi

Andrada Sumănaru

Andrada Sumănaru predă de aproape 15 ani limba și literatura română, dar și limba engleză elevilor de la Școala ”Lascăr Rosetti” din Răducăneni, județul Iași. Este deja licențiată în Filologie și are un master în Hermeneutica Literară.
Dedicată activității la catedră, Andrada și-a dorit dintotdeauna să descopere și lumea secretă de dincolo de micul ecran, să afle cum un simplu subiect poate deveni campanie de presă sau prin ce mister un necunoscut capătă valențele unei celebrități.
Acum 3 ani s-a înscris la Facultatea de Științe ale Comunicării, specializarea Jurnalism. Recunoaște că abilitățile și competențele dobândite aici au ajutat-o enorm în perioada pandemiei când lecțiile cu elevii s-au făcut în sistem online. Cunoștințele despre utilizarea și funcționarea aplicațiilor tehnologice, dar și cum poți să transmiți mesajul corect și să te faci înțeles de copii au fost avantajele care au făcut-o pe Andrada să interacționeze ușor cu elevii și să aibă un feed back pozitiv.

Cătălina Darabană

Cătălina Darabană este studentă în anul al III-lea la Comunicare și Relații Publice, Facultatea de Științe ale Comunicării. Pe toată durata studenției a fost implicată activ în numeroase proiecte, remarcându-se în special prin referatele prezentate în cadrul Sesiunilor Științifice Studențești unde a fost apreciată de colegi și premiată de cadrele didactice.
Parcursul profesional al Cătălinei numără peste 15 ani în calitate de reporter sau prezentator de televiziune la TVR Iași, Antena 1 sau PRO TV. Acum este angajată a Consiliului Județean Iași.
După bogata experiență în jurnalism, Cătălina a considerat necesar să dobândească o serie de competențe în comunicare și relații publice. Și recunoaște că ar putea fi un candidat serios pentru viitorul program de master: Comunicare în Administrația Publică.

Cristi Bârliba

Cristi Bârliba este pasionat de imagine, fie că o surprinde prin obiectivul camerei de luat vederi, că o preia din regia de emisie și apoi o transmite prin satelit, fie că o prelucrează digital și o editează sau, mai nou, o transformă într-o fascinantă temă de licență în ”alb și negru”.
Încă de la începutul anilor 90 a lucrat în diferite televiziuni, TVR Iași, PRO TV, TELE M, TV Iași Life ca regizor de emisie, editor de imagine sau operator video. A realizat reportaje și interviuri în Statele Unite ale Americii în cadrul unui proiect în colaborare cu Worldnet.
Lucrarea prezentată la ediția din 2021 a Sesiunii Științifice Studențești, Simbolismul culorii în imaginea video, a fost desemnată câstigătoarea competiției.
Cristi este student în anul al III-lea la Jurnalism, iar în această vară va susține examenul de licență.