Panou de onoare – Studenţi Medicină Dentară

PENTELEICIUC DANIEL (anul al V-lea, Programul de studiu Medicină Dentară)

S-a născut la 6 august 1989 in Cîmpulung Moldovenesc. Absolvent al Faculțății de Științe ale Comunicării, specializarea Jurnalism în anul 2011, decide doi ani mai târziu să se înscrie la cursurile Facultății de Medicină Dentară la Universitatea “Apollonia” din Iași .
S-a remarcat ca fiind unul dintre cei mai buni studenți ai Facultății de Medicină Dentară prin atitudinea și implicarea în activitățile didactice, dar și de cercetare. De-a lungul studenției și-a descoperit pasiunea pentru chirurgie și estetică dentară.
Ca student a deținut funcția de Prorector onorific cu probleme studențești, membru fondator și presedinte al Asociației studenților din Universitatea Apollonia (ASA), membru al Comisiilor de Etică și Audit Academic, team leader în cadrul grupului de cercetare “Apollonia SMART”.
Își dorește ca pe viitor să fie un bun specialist, să își desfășoare profesia cu multă pasiune și dăruire. Iar prin natura meseriei sale își dorește să contribuie la îmbunătățire calității vieții oamenilor și să aducă un aport substanțial educației pentru sănătate în România.

Armenia Alexandru-Daniel anul V Medicină Dentară

Armenia Alexandru-Daniel anul V Medicină Dentară,s-a născut la 17 Iulie 1994 în Bacău. A urmat cursurile școlii “Georgeta Mircea Cancicov” și ale Colegiului Național “Ferdinand I”, absolvindu-l pe cel din urmă în anul 2013. În vara aceluiași an s-a înscris la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității “Apollonia” din Iași.
Încă din timpul liceului și-a definit ca pasiuni filmul, călătoria, mașinile cât și interesul asupra unui domeniu ce presupune colaborarea și munca cu omul, aceasta fiind Medicina.
Ca student, a deținut funcția de membru în senatul universității Apollonia din Iași, iar apoi, pe rând funcțiile de vicepreședinte și președinte al Asociației Studenților din Universitatea Apollonia (A.S.A), remarcându-se prin spiritul de echipă, răbdarea și pasiunea cu care face lucrurile.
De-alungul timpului, a participat și organizat diverse acțiuni studențesti extracurriculare și științifice, precum și acțiuni de promovare a universității, fiind motivat de aducerea contribuției sale în bunul mers al lucrurilor.

Arghiroiu Adrian – Daniel

Arghiroiu Adrian – Daniel s-a născut la data de 25 martie 1993 în județul Galați si a urmat cursurile Școlii Generale Nr.13 “Ștefan cel Mare” și Liceul Teoretic “Emil Racoviţa” din Galați.
La terminarea ciclului de învăţământ gimnazial, pe atunci elevul Adrian-Daniel, și-a descoperit înclinarea spre o meserie umanistă ce are un contact direct cu diferite tipologii bio-psiho-sociale, în scopul de a îi ajută pe aceștia.
Odată ce ideea a prins contur, liceanul Adrian-Daniel s-a ambiționat în a urma această cale care își va pune amprenta asupra lui și a vitorului acestuia, dorind din ce în ce mai mult să își hrănească setea de cunoaștere în acest domeniu , aprofundând diverse teme și probleme ce interesează această meserie.
La terminarea liceului în 2012, s-a hotărât să își continue visul înscriindu-se la o facultate de prestigiu, aceasta fiind Universitatea „ Apollonia” din Iași , urmând studiile Facultăţii de Medicină Dentară , specializare a acestei universităţi.
De la bun început, studentul Arghiroiu Adrian-Daniel, s-a remarcat prin rezultate foarte bune la învățătură , capacități organizatorice excelente și prin abilitatea sa de a comunica şi relaționa cu cei din jur.
În momentul de față este student în anul VI, fiind reprezentantul studenților din anul lui , ocupând totodată și funcția de vicepreședinte a Asociației Studenților Apolloniști (ASA), funcție prin care a demonstrat abilități de bun comunicator, organizator şi lider.
În timpul său liber, preferă să organizeze ieșiri alături de colegi pentru a menține spiritul de echipă, îi place să vizioneze filme și să joace diverse jocuri strategice ce îi pot aduce un aport în îmbunătățirea abilităților precum dexteritatea și atenția, abilități ce sunt de bază în practicarea stomatologiei.

AvramRoxana Elena

AvramRoxana Elena , anul VI Medicină Dentară s-a născut la data de 11 mai 1993 în județul Suceava. A absolvit profilul de Științe ale Naturii din cadrul Colegiului Național “Ștefan cel Mare”Suceava în anul 2012. Ulterior a susținut examenul de admitere la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității Apollonia din Iași, instituție care promovează excelența.
S-a remarcat prin rezultate bune la examene, muncă și perseverență, învățând tainele stomatologiei prin îmbinarea părții teoretice cu interacțiunea cu pacientul și dorința de a vindeca. De asemnea, este implicată în activități organizatorice, fiind reprezentat de grupă, astfel facilitează comunicarea dintre studenți și profesori.
Este pasionată de călătorii, muzică și filme, motto-ul ei fiind: “Never be as hamed of who you are!”
Își dorește să devină medic stomatolog specializat pe Chirurgie dento-alveolară. Este preocupată de informarea permanentă în acest domeniu, cât și de a menține o relație deosebită cu pacienții ei.

Stratan Dumitrița

Stratan Dumitrița s-a născut la 6 aprilie 1993 în Orhei, Republica Moldova . A urmat studiile la Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri” din orașul Călărași, unde a făcut școala generală și a absolvit liceul cu profil real în 2012. Încă din clasele primare a făcut o pasiune pentru stomatologie, atunci când a mers pentru prima dată la cabinetul de medicină dentară. De atunci și-a propus să activeze în domeniul medicinii, să interecționeze cât mai mult cu oamenii și să le soluționeze problemele de sănătate orală. A urmat profilul real axându-se pe biologie, fizică și chimie, documentându-se medico-științific pentru pregatirea profesională.
După absolvirea liceului, îndrumată de mama ei, a hotărât să studieze în afara Republicii Moldova pentru a obține o diplomă recunoscută pe plan European, astfel în 2012 a susuţinut examenul de admitere la Univesitatea Apollonia din Iași. În prezent este studentă în anul VI medicină dentară şi se bucură ca a avut oportunitatea de a studia şi a se forma pe plan profesional într-o instituţie cu o dotare impresionantă și de ultimă generație.
Este o perosoană sociabilă cu inițiativă și spirit de echipă. Acest fapt îi permite să stabilească relații constructive cu colegii. Are capacități oratorii, participând la sesiunile științifice ale studenților din universitate. Deține calități ce includ în sine onestitate, receptivitate, responsabilitate, politețe și autoinstruire continuă.